Categorieën
Uni VV 1

Otterlo nestelt zich in subtop (edestad.nl)

VOETBAL – Laurens Foekens blijft het goudhaantje bij Otterlo. In de laatste minuut werd de spits binnen de zestien meter naar beneden getrokken. Vervolgens bleef de Arnhemmer koel vanaf de stip. Dat betekende de 2-1 tegen UniVV. En dat Otterlo zich stevig nestelt in de subtop.

De thuisploeg begon slap tegen de studenten uit Nijmegen. Toch waren de eerste kansen voor Laurens Foekens, Mark Blankwater en Martijn Meijer. Waar Foekens naast mikte, stuitten de andere twee op doelman Bas Boone. Die redde later ook nog bij een inzet van Jannes Prins.

Gaandeweg toonde Otterlo bij vlagen prima voetbal. Het lukte goed de counter van UniVV er uit te halen. Die wisten alleen via Bert Tolkamp een keer voor gevaar te zorgen. Omdat een schot van Rik Verschuur van de lijn werd gegleden, stond het halverwege nog 0-0.

Nog geen minuut na de thee was Tolkamp dicht bij de openingstreffer. Otterlo werd direct weer wakker. Met name uit corners was het Udo Klok die dicht bij een doelpunt was. Dezelfde Klok en ook Foekens zagen Gerben Beltman ook nog tot twee keer toe de bal van de lijn halen.

Wissel

Twintig minuten voor tijd had Peter van Eck een gelukkige hand van wisselen. De net ingevallen Niels Blotenburg kopte uit een voorzet van Foekens raak: 1-0.

Otterlo hinkte op twee gedachten. Met als gevolg dat UniVV steeds gevaarlijker werd. Via Tolkamp en Christiaan de Groot werden al waarschuwingen afgegeven. Maar de 1-1 van Tolkamp, vijf minuten voor het einde, viel toch.

De thuisploeg toonde veerkracht en kwam toch weer op voorsprong. Omdat er liefst elf minuten extra tijd werd bijgeteld, was het nog even billen knijpen bij een aantal hachelijke situaties. De stand bleef ongewijzigd.

Gazelle Nieuwland en Blauw Geel’55 voeren de ranglijst met respectievelijk 22 en 21 punten aan. Otterlo is de knappe ‘koploper’ van de subtoppers met SKV en UniVV, met 3 punten achterstand op Blauw Geel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.