Categorieën
Uni VV 1

En nog een wedstrijdverslag uit de Gelderlander…

Koploper Gazelle Nieuwland heeft van UNI vv niets te leren

Gazelle Nieuwland trok zater­dag de wedstrijd op het kunstgras bij UNI vv in Nijme­gen makkelijk naar zich toe. De topper in de derde klasse A werd met 0-3 door de Die­renaren gewonnen. Leon Bak scoorde twee maal.

Door JACQUES SCHMOLLER NIJMEGEN ●

Gazelle Nieuw­land begon als koploper aan het duel tegen de naaste achtervol­ger UNI vv. De Nijmeegse univer­siteitsploeg stond op slechts twee punten, maar die geringe marge was in het veld niet terug te vinden. De gasten domineer­den. Een schot van Gazelle-spe­ler Han Vaessen in de zeventien­de minuut kon doelman Bas Boo­nen net over het doel ranselen. De Nijmeegse aanval was on­machtig, bij Gazelle Nieuwland waren voorin Youseph Dazdaz en Ciro Incoronato een voortdu­rende plaag voor de thuisploeg. Na goed voorbereidend werk van Dazdaz krulde Rein Aalbers in de 24ste minuut de bal buiten bereik van de doelman in de bo­venhoek: 0-1. UNI vv leek wat te­rug te gaan doen toen Bert Tol­kamp alleen voor doelman Mou­rik verscheen. Op het laatste mo­ment tikte een Dierense verdedi­ger de bal voor zijn voeten weg. Het laatste wapenfeit van de be­zoekers in de eerste helft was een schot tegen de paal van Inco­ronato.

„We hebben verzuimd voor rust afstand te nemen”, zei Jan Goos­sens, trainer van Gazelle Nieuw­land, na afloop. „Na de 0-1 is UNI vv er niet meer aan te pas gekomen. Wij waren vandaag de bovenliggende partij. Dat was onze eigen verdienste. We waren feller en scherper dan de tegenstander.” Gazelle had wel de hulp van scheidsrechter Kroesen nodig om op 0-2 te komen in de 64ste minuut. Hoewel de Nijmeegse assistent-scheidsrechter terecht vlagde voor buitenspel, mocht Vaessen alleen op de Nijmeegse keeper af gaan van de arbiter. Vaessen gaf Leon Bak de moge­lijkheid de bal in het lege doel te schuiven. Daarmee was het Nijmeegse verzet gebroken. Doordat de thuisclub trachtte een doelpunt te forceren om te­rug in de wedstrijd te komen, profiteerde Bak door onhoud­baar uit te halen voor 0-3 in de 72ste minuut. Goossens: „We hebben alle zes wedstrijden gewonnen. Daarom hebben we de doelstelling voor dit seizoen bijgesteld. Maar we hebben tot nu toe steeds in de­zelfde samenstelling kunnen spelen. We zijn nog niet getrof­fen door blessures en schorsin­gen. Voor mij blijft Blauw Geel de grootste titelkandidaat.”

chris inde gelderlander.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.